JUHTKIRI ⟩ Oma vigadest pole õpitud

Põhjarannik
Copy
2019. aastal korraldati Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamise vastu Lüganuse vallavalitsuse hoone ees meeleavaldus.
2019. aastal korraldati Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamise vastu Lüganuse vallavalitsuse hoone ees meeleavaldus. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Lüganuse vallavõim on Maidla eakate päevakeskuse juhi vallandamise ning noortekeskuse juhi lahkuma sundimisega astunud juba teist korda sama reha otsa. Samamoodi nagu praegu, olid Lüganusel võimul Keskerakond ja Isamaa, kui ametist vallandati Kiviõli 1. keskkooli endine direktor Heidi Uustalu. Nagu praegu, toodi ka siis ettekäändeks poliitika tegemine valla asutuses. Tookord oli tulemuseks ka võimu kaotus.

Nii nagu tol korral, ei ole ka praegu aru saada, mis poliitikat need memmed seal Maidla noortekeskuses ajasid. Nad arutasid lihtsalt, missugused on võimalused saada eakate päevakeskuse jaoks tagasi oma vanu ruume, kust vallavalitsus nad väevõimuga minema kolis.

Võimalik, et vallavalitsuse otsus eakate päevakeskus kokkuhoiu huvides noortekeskusega kokku kolida ongi mõistlik. Aga vallavalitsusel tulnuks seda ka eakatele selgitada. Nagu Maidla pensionärid nüüd ise ütlevad, pole keegi nendega midagi rääkinud ega arutanud ning kolimine viidi läbi vägisi. Vallavõim tuli eesotsas abivallavanem Max Kauriga kohale selleks, et tabada memmed "kuriteolt", mis sai ettekäändeks noortekeskuse ja eakate päevakeskuse juhtide karistamisel.

See lugu oleks suisa naljakas, kui poleks nii kurb ega sunniks tõmbama paralleele veel ühe aastatetaguse looga Jõhvist, kui toonane vallavanem Martin Repinski asus põhjuseta vallandama talle mitte meeldivaid vallaasutuste juhte ja vallavalitsuse töötajaid. Millega see lõppes, peaks keskerakondlane Max Kaur hästi teadma, kuna kuulus siis samuti vallavalitsusse. Erakond põrus järgmistel valimistel Jõhvis haledalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles