NÄDALA KUJU ⟩ Nikolai Ossipenko

Põhjarannik
Copy
Nikolai Ossipenko.
Nikolai Ossipenko. Foto: Kuvatõmmis

Kui paljudele oli see üllatuseks, et Ida-Virumaa kurikuulsaim ärimees Nikolai Ossipenko jälle korruptsiooni asjus kahtluse all on? Ei saanud väga üllatav olla, seda enam, et see kõik on justkui juba olnud.

Kohtla-Järve võimu ja Ossipenko ärihuvide põimumine on olnud avalikult nähtav ju aastaid nii Jõhvis kui Kohtla-Järvel. Ainult et Keskerakonna on nendes skeemides asendanud uued poliitilised jõud Kohtla-Järvel. Selleks ta ju eelmisteks valimisteks oma nimekirjagi tegi, et taastada oma poliitiline mõjuvõim kaevurilinnas, kus head suhted endiste keskerakondlastest linnajuhtidega olid purunenud.

Osavalt sai Ossipenko vaid kahe häälega hallis majas jälle otsustajate sekka, lollitades ära ka mõned mitteametliku uue koalitsiooni liikmed, kes hääletasid nii, nagu vaja, andmata endale aru, kellega nad nüüd mestis on.

Uus kohtuasi saab olema Eesti õigussüsteemi õigluse proovikivi. Kui asi lõpuks süüdistuse ja kohtuprotsessini jõuab ning Ossipenko jälle tervise tõttu kohtukõlbmatuks tunnistatakse, on see hale läbikukkumine. Ei ole ju loogiline, et keegi võib karistamatult sooritada kuritegusid, sest tal on kehv tervis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles