TÄNAVAKÜSITLUS Millega lõpeb Kohtla-Järve uus korruptsioonijuhtum? (1)

Põhjarannik
Copy
Foto: Shutterstock

Teisipäeval pidasid politseinikud Alajõel talle kuuluvas puhkekeskuses Suvi kinni kohaliku ettevõtja Nikolai Ossipenko ning mitu Kohtla-Järve volikogu liiget ja munitsipaalametnikku, keda kahtlustatakse altkäemaksu andmises ja võtmises ning mõjuvõimuga kauplemises. Prokuratuur otsustas vaidlustada Tartu ringkonnakohtus Viru maakohtu neljapäevase otsuse vabastada korruptsioonikuritegudes süüdistatav Nikolai Ossipenko tervislikel põhjustel.

Foto: Peeter Lilleväli

Aino Pirk, pensionär:

Eks ikka õigusemõistmisega. Kohus otsustab, kes ja kas on süüdi. Aga sinna võib väga pikalt aega minna ja nagu elu on näidanud, tehakse tihtilugu uurimise alguses suurt kära, aga oma väiteid tõestada ei suudeta.

Foto: Peeter Lilleväli

Rein Rehtsalu, pensionär:

Elukogemus on näidanud, et paljud sellised kõlavad asjad vajuvad uurimise käigus soss kokku ja pärast on kahtlustatavad puhtad kui prillikivid. Aga eks kala hakkab mädanema peast, nii et põhjust uurida on kindlasti.

Foto: Peeter Lilleväli

Aleksandr Latunov, kultuuritöötaja:

Asjade käik iseenesest ei ole mulle üllatav, Kohtla-Järvel on imelikke kokkusattumusi hangetega liiga palju olnud. Aga ega ma asjade käiku väga jälgi. Tavalisel inimesel on oma eluga piisavalt tegemist.

Foto: Peeter Lilleväli

Hannes Pertel, juhataja:

Loodan, et uurijatel püssirohtu seekord jätkub ja lõpuks saab see käendusring purustatud. Tegu on juba teise samalaadse juhtumiga Kohtla-Järvel. Sama käekiri ja osalt samad tegelased on mängus.

Foto: Peeter Lilleväli

Heigo Rajas, ettevõtja:

No eks nüüd hakkab suur keerutamine ja venitamine, nagu eelmine kord samal puhul Kohtla-Järvel juhtus. Ollakse liiga haige, et uurimises osaleda, ja tehakse kõikmõeldavaid juristitrikke, et aega venitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles