TÄNAVAKÜSITLUS Kas korruptsioonis kahtlustatavad ametnikud peaksid tagasi astuma?

Põhjarannik
Copy
Foto: Elmo Riig / Scanpix

Kohtla-Järve volikogu 25 liikmest üheksa on kriminaaluurimise all.

Foto: Peeter Lilleväli

Ivan Alihver, töötu:

Kindlasti. Esmajärjekorras. Isegi kui süü pole tõendatud, arvan mina, et kus suitsu, seal tuld. Kahtlustused ei teki niisama, nendel on omad põhjused ning tahavad nad seda või mitte, peavad korruptsioonis kahtlustatavad tegema ruumi neile, kes on oma tegudes ausamad.

Foto: Peeter Lilleväli

Dmitri Filippov, õppejõud:

Ei peaks. Iga ametnikku võib milleski süüdistada: äkki pole keegi tema tegevusega rahul ja maksab niimoodi kätte?! See võib juhtuda kellega tahes. Kahtlustus ei ole põhjus töölt ära minemiseks. Meil on ju demokraatlik riik, tuleb anda aega, et asjas selgusele jõuda. Võimaluse korral võiks ametnik ise oma volitused menetluse ajaks peatada. See oleks ilmselt õiglane.

Foto: Peeter Lilleväli

Tairo Taar, päästja:

Arvan, et kui süü pole tõendatud, siis võib tegutseda erinevalt, olenevalt konkreetsest olukorrast. Aga õigem oleks kahtlustatavad ametnikud uurimise ajaks siiski distantseerida.

Foto: Peeter Lilleväli

Rolf Essi, sõidukijuht:

Täiesti kindlasti peavad nad tagasi astuma. Võib-olla ei ole nende süü tõendatud, kuid meie ju teame, et analoogseid juhtumeid on olnud varemgi. Mõnda isikut, kellest on viimasel ajal räägitud ja kirjutatud, kahtlustatakse juba mitmendat korda. Seetõttu oleks tagasiastumine täiesti normaalne käitumine.

Foto: Peeter Lilleväli

Natalja Lakatoš, õpetaja:

Peaksid küll, sest maine on juba rikutud. Olen praegu väga vihane: mul oli vaja haiglasse sõita, ent kuna buss ei tulnud õigel ajal, pidin takso võtma. Aga kuidas tuleb toime eakas inimene, kellele isegi üheeurone pilet on suur väljaminek? Kord on käest ära ja selle eest vastutab ametnik. Kui hakkama ei saa, siis astugu tagasi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles