Milliste kaupade või teenuste kallinemine teile enim tasku pihta käib?

Põhjarannik
Copy
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kiire hindade kasv valmistab inimestele meelehärmi.

Foto: Peeter Lilleväli

Peeter Kaldur, vaimulik:

Põhimõtteliselt mulle hinnatõus erilist muret ei tee, ehkki mõnikord tundub toimuv väga rumal. Olen kõige tavalisem keskmise sissetulekuga inimene, kellest ei sõltu mitte midagi. Aga seni kui kõige eest makstud saab, ei ole mõtet närvi minna.

Foto: Peeter Lilleväli

Galina Šebalova, pensionär:

Tunda annab toidukaupade, eriti igapäevaste toidukaupade, näiteks pagari- ja piimatoodete kallinemine. Lihatooteid ostan vähe, seetõttu ei löö need kulutused kuigi kõvasti tasku pihta. Tuleb kuidagi kohaneda, mis parata. Juuksuris käin regulaarselt ning seal, kus mina käin, pole senini midagi muutunud.

Foto: Peeter Lilleväli

Jaan Säälik, pensionär:

Kõik on kallimaks läinud ja see teeb muidugi meelehärmi, eriti pensionäridele. Praegu lähed poodi ja kulutad alati rohkem kui varem ning millegi arvelt tuleb end piirata ka. Tööl käivad inimesed tulevad võib-olla paremini toime, kuid meile on igasugune hinnatõus valulik.

Foto: Peeter Lilleväli

Kalle Lember, ettevõtja:

Toidukaubad on märgatavalt kallinenud, kuid meie pere seda eriti ei tunneta: püüame tervislikult toituda ja praegu on palju hooajalisi köögivilju. Elektri, soojuse ja mootorikütuse hinnatõus aga annab valusalt tunda: tegeleme toidutootmisega ja raskusi on.

Foto: Peeter Lilleväli

Endel Savolainen, pensionär:

Mis toidukaupadesse puutub, siis need erilist muret ei tee − tuleme toime −, aga kommunaalteenuste ja mootorikütuse kallinemine mõjutab vägagi. Minu auto seisab praegu rohkem garaažis... Tütre juures Tallinnas käik läheks maksma 50 eurot, Lux Expressi bussiga aga vaid 4,80 eurot. Mis te arvate, kumma ma valin?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles