JUHTKIRI Kohtla-Järve valikud

Põhjarannik
Copy
Kui Kohtla-Järve volikogu ei suuda aasta lõpuks valida linnapead ja volikogu esimeest läheb praegune koosseis laiali ja nende kohad võtavad sisse asendusliikmed, kelle poolt hääletas valimistel väga väike osa linnaelanikke.
Kui Kohtla-Järve volikogu ei suuda aasta lõpuks valida linnapead ja volikogu esimeest läheb praegune koosseis laiali ja nende kohad võtavad sisse asendusliikmed, kelle poolt hääletas valimistel väga väike osa linnaelanikke. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolm nädalat pärast Kohtla-Järve eelmiste linnavõimude umbusaldamist ei ole vähimatki märki, kuidas võiks sündida uus linnavõim.

Kui veel eelmise neljapäevani olid asjad liikumas selle poole, et Kohtla-Järve saab värske ja lootusandva ning poliitiliselt hästi tasakaalustatud uue juhtimise, siis praeguseks on need võimalused õhku lastud ja eetrit täidab verbaalne poks.

Sel kooslusel, mis oli lähedal allkirjade panemisele koalitsioonileppele, oli mitmeid häid eeldusi. Linna arengu huvides on, et võimul on mitme suure erakonna esindajad. Sel juhul on neil parteidel selles linnas ka suuremad huvid ja soov keskvõimu poolt rohkem panustada. Uues koalitsioonis olnuks sotsid, Keskerakond ja linnapea kandidaadi Virve Linderi kaudu ka Isamaa. Tõenäoliselt oleks koalitsiooniga liitunud veel Reformierakond. Sellisel võimul oleks lai poliitiline toetus, samas pole ükski partei saanud hakata ülbitsema, sest üksteisega mittearvestamine viiks kogu laeva kreeni.

Kohaliku kogukonna lai toetus oleks samuti olemas ja ülejäänud Eestigi elaks õhinaga Kohtla-Järve tuhast tõusmisele kaasa.

Kui aga uus võim osutuks valituks ilma avalike kokkulepeteta suuresti kuriteokahtlusega saadikute häältega, siis pöörduks olukord vastupidiseks. Mida tähendab ja milleni viib linna juhtimine ilma koalitsioonileppeta, sai juba sel aastal küllalt näha.

Kui aga linnajuhid jäävadki kahe kuuga valimata, tulevad volikogusse asendusliikmed ja finantsraskustes ägava linna juhtimine takerdub segadustesse veelgi pikemaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles