Raik on Narvas vajalikum kui riigikogus

Põhjarannik
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Katri Raigi otsust loobuda riigikogusse kandideerimisest, et keskenduda Narva linnapea tööle, tuleb tervitada.

Jah, ühelt poolt tuleks Ida-Virumaale kasuks, kui parlamendis oleks rohkem tugevaid ja silmapaistvaid piirkonna huvide eest seisvaid saadikuid. Viimastes koosseisudes pole sellega erilist õnne olnud. Siit valitud saadikud on mõne erandiga pälvinud tähelepanu enamasti skandaalidega või jäänud hoopis märkamatuks.

Samal ajal on ka siinsete linnade ja valdade etteotsa vaja mõjukaid ja asjatundlikke inimesi, kes on kohaliku kogukonna jaoks liidrid ja suudavad samas oma esinemistega äratada heas mõttes ka üleriigilist tähelepanu ning mõjutada tugevate argumentidega otsustajaid. Selles rollis on Katri Raik olnud viimastel aastatel edukam kui ükski teine Ida-Virumaa linnapea või vallavanem. Linnajuhi isikust, tema omadustest ja karismast sõltub suuresti, kui palju kogu see linn tähelepanu ja investeeringuid saab.

Seetõttu olnukski Katri Raigi äraminek parlamendisaali Ida-Viru kohalike võimekate liidrite nappide varude raiskamine. Pealegi ei saa sugugi kindel olla, et sotsid ka järgmisesse Eesti valitsusse kuuluvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles