JUHTKIRI Kohtla-Järve võim vajab rahukonverentsi

Põhjarannik
Copy
Selle peale, mis viimastel kuudel Kohtla-Järve võimukeskuses ehk "hallis majas" toimub, ajab läbi pisarate naerma ka linnavalitsuse vastas olevad kivist hiidkaevurid.
Selle peale, mis viimastel kuudel Kohtla-Järve võimukeskuses ehk "hallis majas" toimub, ajab läbi pisarate naerma ka linnavalitsuse vastas olevad kivist hiidkaevurid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Et pärast enam kui kaks kuud kestnud ootust saab Virve Linderi moodustatud Kohtla-Järve linnavalitsus lõpuks ametisse asuda, on kahtlemata positiivne areng pikaajalises valitsemiskriisis.

Kuid medali teine pool on, et sellele vähemusvalitsusele, mida toetas vaid veidi üle kolmandiku volikogu liikmetest, on stabiilset ja pikka valitsemisaega keeruline ennustada. Juba vahetult pärast hääletust hakkas osa volikogu liikmeid tegema panuseid, kas see valitsus püsib kolm nädalat või kolm kuud.

Vastasleerid saavad üksteise pihta endiselt lõputult pilduda sapiseid süüdistusi, mis on pakitud mittemidagiütlevatesse loosungitesse linna huvide eest seismise kohta. Arvestades jõudude vahekorda volikogus ja poliitikas, ka kohalikus, loeb eelkõige häälte arv, seega ei saa kahjuks loota, et pinged iseenesest rahunevad.

Kohtla-Järve võimu ummiku lahendamise võiksid võtta enda peale Eesti erakondade juhid. Kohtla-Järve võimu juures on praegu esindatud kõik suuremad erakonnad peale EKRE. Jüri Ratasel, Lauri Läänemetsal, Kaja Kallasel, Lauri Hussaril ja Helir-Valdor Seederil tasub võtta need mõned tunnid, et koos siinsete võtmefiguuridega teha üks niinimetatud Kohtla-Järve võimu rahukonverents. Selle käigus lepitakse koos kokku konkreetne tegevusplaan, selle elluviijad ja ka aeg, mille jooksul üksteisele karisid ette ei heideta, vaid tegutsetakse ühiste eesmärkide nimel.

Sellisele poliitilisele koostööle peaks olema lihtsam leida ka riigivõimu toetust ja kokkuvõttes võidaks kogu Kohtla-Järve linn. Et linnas võimulolevad leerid ise linnavalitsemisesse ise kodurahu toomisega toime tuleks, jääb usku kahjuks aina vähemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles