TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Kas Eesti vajab abieluvõrdsuse seadust?

Põhjarannik
Copy
Foto: Riigikogu

Riigikogus on arutusel abieluvõrdsuse ja kooseluseaduse rakendusaktide eelnõu.

Foto: Peeter Lilleväli

Argo Keerme, mikroettevõtja:

Inimese eraelu on tema isiklik asi ja kellelgi ei tohiks selle kohta ütlemist olla. Samas kas tõesti pole meil muid probleeme, mis puudutavad mitu korda rohkem inimesi, et riigijuhid panustavad tohutult energiat ja konflikte just sellesse valdkonda?

Foto: Peeter Lilleväli

Jaak Eelmets, töötav pensionär:

Minu arusaamist mööda sõlmitakse abielud taevas. Ja isegi erinevate kristlike konfessioonide puhul on abielu tihtilugu raskendatud. Aga samas ma muidugi adun, et juriidika valdkonnas tekitab reguleerimatus asjassepuutavatel inimestel palju muret.

Foto: Peeter Lilleväli

Jelena Tiidermann, ettevõtja:

Polegi sel teemal mõelnud. Mind see küsimus üldse ei puuduta ja seega ei häiri ka seaduse olemasolu või puudumine. Kodanikuna teeb mind aga kurvaks, et tohutu ressurss kulutatakse haigekassa ümbernimetamiseks tervisekassaks ja muudeks pseudoreformideks, mis ei anna tegelikult midagi.

Foto: Peeter Lilleväli

Ingo Palm, pensionär:

Minule pole Elton John miskit paha teinud. Las see seadus siis olla. Saavad ka vähemused juriidiliselt näiteks ühe poole surma või mõne muu juhtumi puhul, kus tuleb vara jagada, korraliku seadusliku vundamendi, mille alusel seda teha.

Foto: Peeter Lilleväli

Meelis Kuusk, ametnik:

Mina olen traditsioonide austaja ja mõni asi võiks ikka paika jääda. Seda enam, et see seadus puudutab meie ühiskonna vähemust ning enamiku inimeste eluolu jaoks on olulised hoopis muud valdkonnad, mida tuleb seadusega reguleerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles