ÜKS KÜSIMUS Mida peab tegema, et saada riigilt toetust biojäätmete konteinerite soetamiseks?

Põhjarannik
Copy
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Erakogu

Riik kavatseb toetada omavalitsusi biojäätmete konteinerite ja kompostrite soetamisel. Omavalitsused peavad hiljemalt tänavuse aasta lõpuks tagama, et elanikud saaksid koguda biojäätmeid konteinerisse või neid kodus kompostiks.

Kliimaminister KRISTEN MICHAL:

Toetust on võimalik taotlema hakata sügisel ning taotlusi vaadatakse läbi nende laekumise järjekorras. Vooru eelarve on ligi 100 000 eurot, kuid ühe projekti kohta antakse toetust kuni 15 000 eurot. Toetust jagatakse eelarve ammendumiseni.

Abi saavad need väljaspool Harju maakonda asuvad omavalitsused, kus 1. mai seisuga ei ole võimaldatud elanikele korraldatud biojäätmete äravedu. Toetust ei jagata omavalitsustele, kes on viimase viie aasta jooksul biojäätmete konteinerite või kompostrite soetamiseks toetust juba saanud. Selliseid omavalitsusi on kokku kümme, neist Ida-Virumaal kolm: Alutaguse vald, Narva linn ja Sillamäe linn.

Taotluse esitamise hetkeks peab omavalitsuses kehtima uus korraldatud jäätmeveo hange, mis hõlmab ka biojäätmete veoteenust, või peab uus hange olema vähemalt riigihangete registris välja kuulutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles