/nginx/o/2023/07/28/15484424t1h3dd8.jpg)
Suvisele toidulauale kuuluvad köögiviljasalatid.
/nginx/o/2023/07/28/15484433t1h1852.jpg)
Larissa Grjadovkina, pensionär:
Köögiviljasalat: tomatid, paprika, kurgid, maitseroheline. Kõik lihtsad ja taskukohased hooajatoidud. Järgin alati oma soove ning suvel tahaks ikka ju midagi kerget süüa. Ma ise olen pärit Ukrainast, aga näiteks vareenikud minu lemmikute hulka ei kuulu − see on raskesti seeditav toit.
/nginx/o/2023/07/28/15484438t1hfacd.jpg)
Galina Orlenko, muusikaõpetaja:
Vaevalt ma midagi erilist välja oskan tuua. Kõige sagedasem roog mu laual on lihtne köögiviljasalat, mis valmistatud kõigest käepärasest: tomatid, kurgid, baklažaanid... Mõnikord lisan köögiviljadele ka tükikese liha. Armastan ka viinamarju, kirsse ja muid marju.
/nginx/o/2023/07/28/15484439t1hcd26.jpg)
Hardi Raiend, müügihaldur:
Mina liha ei söö, vahel söön kana või kala. Mingeid erilisi toidueelistusi mul pole ja midagi ei grilli ka. Kõige sagedamini on suviti mu laual see, mis mu oma aias kasvab. Armastan marju: punaseid sõstraid, pihlakaid jne. Kuni sügiseni saab ka rabarberit süüa, nii et kuni hooaja lõpuni on, mida maitsvat taldrikule panna.
/nginx/o/2023/07/28/15484441t1h0be9.jpg)
Andres Klaasmägi, müügijuht:
Minu suvise toitumise põhimõte on: mida kergem toit, seda parem. Põhiline, et laual oleks alati värsketest köögiviljadest tehtud salat: tomat, kurk jms. Suvel grillin ka, kuid mitte iga nädal.
/nginx/o/2023/07/28/15484443t1hbeb9.jpg)
Konstantin Edu, kokk:
Mina armastan seda, mida ise valmistan. Ja pakun seda ka teistele. Praegu on külmsuppide hooaeg: borš, okroška... Püüan figuuri hoida, seetõttu on minu suvises menüüs rohkelt värsket köögivilja ja maitserohelist. Õnneks on meie riigis kõike küllaga, kauplustes on kõike saada. Muidugi on toiduained kallimaks läinud, kuid süüa on ikkagi võimalik nii maitsvalt kui ka tervislikult.