NÄDALA KUJU Madis Kallas

Põhjarannik
Copy
Madis Kallas.
Madis Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal jõudis lõpule saaga Narva tänavanimedega, kus regionaalminister Madis Kallas pani tugevama õigusega piirilinnas maksma Eesti Vabariigi väärtused ning muutis ära nõukogude ideoloogiast kantuna pandud tänavanimed, mida Narva volikogu polnud seni nõus tegema.

Nii muudeti 1. septembrist ära nelja punaarmeelase ning Narva Punaarmee poolt okupeerimise auks pandud nimed. Aleksei Juhhanovi tänav saab nimeks Väike-Rakvere tänav, Arsenti Bastrakovi tänavast saab Masina tänav, Igor Grafovi tänavast Madise tänav, Mihhail Gorbatši tänavast Seedri tänav ning 26. Juuli tänavast Juuli tänav.

Narva volikogu pani end piinlikku olukorda, kui hääletas tänavanimede muutmise vastu ning kutsus kaitsekõnet pidama "ekspert" Aleksandr Gamazini, kes väitis, et 1944. aastal Punaarmee Eestit ei okupeerinudki. Narva volikogus loodi eelmise aasta tankisaaga ajal ajaloopärandi komisjon, mille tegelik eemärk, nagu selgus, oli kaitsta piirilinna punapärandit. Tõenäoliselt nüüd, kui kõigele vaatamata on Narvas viimased austusavaldused punaimpeeriumile kadunud, kaob volikogulastel ka vajadus selle komisjoni järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles