JUHTKIRI Katri Raigi suured kingad

Põhjarannik
Copy
Nii suure rahvahulga avalikku tuge linnapeale nagu avaldasid poolehoidjad Narvas Katri Raigile, pole sealmail ammu nähtud. Kui üldse.
Nii suure rahvahulga avalikku tuge linnapeale nagu avaldasid poolehoidjad Narvas Katri Raigile, pole sealmail ammu nähtud. Kui üldse. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Ei ole üllatav, et nii mitmedki Ida-Virumaal tuntud keskerakondlased, kellelt on uuritud nende huvi kohta Narva linnapea ameti vastu, on öelnud kindla "ei".

Narva-suguse linna juhtimine ei ole mingi mugavusamet ja seda eriti veel praegu. See eeldab 24/7 pühendumist ja valmisolekut võtta vastu teenitud ja teenimatuid hoope vasakult ja paremalt.

Narva verivärske võimuliit sai küll ladusalt hakkama Katri Raigi ametist kukutamisega, kuid mingit selget plaani, mida ja kuidas nad edasi kavatsevad teha, pole avalikkus näinud. See jätab mulje parajast peataolekust ja annab põhjust rääkida sellest, et esmalt isiklikud huvid ja siis vaatame, mis linna huvidest saab... Ei ole kahtlust, et opositsiooni surutud Raik, tema kaasvõitlejad ja toetajad annavad tuld igale uue võimu vääratusele.

Teiseks suutis Raigi tagandamise operatsiooni kohalik komandör Aleksei Jevgrafov hakkama saada erilise rumalusega, kui ta kuulutas umbusaldamise esitamise esimesel päeval mitmetes meediakanalites, et selle põhjuseks on see, et Raik asus liiga kiiresti täitma regionaalministri korraldust võtta maha punaarmeelaste tänavate sildid.

Sellega sai kogu Raigi mahavõtmise lugu ülejäänud Eestis selgelt Eesti-vaenuliku märgi. Tagantjärele võivad Jevgrafov ja kompanii rääkida palju tahes, kuidas nad tahavad olla näoga Eesti poole, kuid neid ei võeta tõsiselt. Nad ei ole selles veenvad ega usutavad.

Katri Raik on Narva linnapeana tugeva märgi nii Narvas kui ka kogu Eestis maha jätnud. Asendamatuid pole, kuid ükskõik, kes uueks linnapeaks saab, tal tuleb ikka arvestada, et teda võrreldakse Raigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles