NÄDALA KUJU Katri Raik

Põhjarannik
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov

Katri Raik on lõppeva nädala veetnud suvekodus 250 punase roosi seltsis. Need kinkisid läinud laupäeval talle raekojaplatsile toetust avaldama tulnud inimesed, kes olid samas nördinud, et enamik Narva volikogu liikmeid ei tahtnud Raiki enam linnapeaametis näha. Sellisel moel linnapeaametist lahkumine läheb Ida-Virumaa nüüdisaja poliitika ajalukku.

Aga ilmselgelt ei ole sellega veel läbi Katri Raigi aeg siinses poliitikas. Ta ise ütleb, et asub nüüd mõneks ajaks raekoja Nõia rolli, kes jälgib kullipilgul, mida tema tagandajad Narvas korda saata üritavad, ning lubab kuuldavale tuua pigem fortissimo kui pianissimo häält, kui tajub, et nende otsused Narvat rappa hakkavad kiskuma.

Raigi tagandamine on mõjunud Narvas ka kodanikuaktiivsust kergitavalt. Lähemad kuud näitavad, kas sellest saab energia, mis võimaldab Raigil tulla tagasi Narva etteotsa võimsamalt kui eelmistel kohalikel valimistel, mis tõid küll hapra võidu, kuid mille hoidmine osutus parajaks kannatuste rajaks ja lõppes siiski ligemale kaks aastat hiljem kaela murdvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles