JUHTKIRI Valitsuse Ida-Viru esindajale tööd otsides

Põhjarannik
Copy
Jaanus Purga.
Jaanus Purga. Foto: Matti Kämärä

Praegu on eelmisel nädalal ametisse nimetatud valitsuse esindajaga Ida-Virumaal Jaanus Purgaga huvitav olukord. Valitsus on esindaja küll pooleaastase mõttepausi järel paika pannud, kuid tema konkreetseid ülesandeid ei tea ei valitsus ega ka Purga siiamaani isegi.

Lähtudes juba toimuvatest ja ka eesootavatest suurtest muudatustest erinevates valdkondades maakonnas, räägib ju valitsus ikka ja jälle Ida-Virumaast ning tema huvidest kui tervikust. Paraku, kui vaatame viimaste aastate trende, siis kohapeal pole kuigivõrd märgata institutsioone või inimesi, kes suudaks piirkondlikke huve terviklikult näha ja kellel selles suunas tegutsemiseks ka mingeid võimalusi oleks. Ikka näeme, kuidas ühes või teises omavalitsuses haridusreform mullistusi tekitab, kuid sellele vaatamata ei otsita valdkonnas koostööd naabritega. Põlevkivitööstusega on riigil suured, kuigi üsna ähmased plaanid. Eitada, et see puudutab väga märkimisväärset osa maakonna elanikest, poleks isegi rumal, vaid lausa loll. Ka tervishoid, kultuur ja sport võiksid rohkem ülemaakondlikku koostööd otsida. Ida-Viru omavalitsuste liidust pole kahjuks saanud tõsist maakonna huvide laeva tüürivat kaptenit.

Valitsuse esindaja võiks olla see, kes otsib maakonna eri valdkondade ja piirkondade kitsaskohtadele võimalikult tõhusaid lahendusi koostöös nende spetsialistide ja vastutajatega ning sõnastab valitsusele lahendused. Sellest võiks olla abi, arvestades asjaolu, et valitsus otsib juba aastakümneid tulutult vastust küsimusele, mida riik Ida-Virumaal tegema peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles