TÄNAVAKÜSITLUS Kuidas teie elu automaksu tulekuga muutub?

Põhjarannik
Copy
Foto: Madis Veltman / Scanpix
Foto: Peeter Lilleväli

Moonika Pärnaste, töötu:

Autota läbi ei saa ning see on mul valitud nii, et oleks võimalikult väikese kütusekuluga ja muudki kulud oleks väikesed. Mina tunnen, et selle maksuga teeb riik lihtsalt liiga tavainimesele, kellele see maks on suurem väljaminek kui jõukatele.

Foto: Peeter Lilleväli

Riho Keerme, automehaanik:

Mina loodan ja hoian pöialt, et sel valitsusel nii pikka iga ei ole, et automaks reaalsuseks saab. Alguses oli jutt ühest summast, siis järsku on see kaks korda suurem ja jumal teab, mis jutt pärast ametiasutuste tutvumisringi tuleb.

Foto: Peeter Lilleväli

Reigo Neglason, vanaautohuviline:

Mitme hobiauto omanikuna on kurb, nõme ja ebaõiglane tunne. Mossega sai möödunud hooajal sõidetud 200 kilomeetrit, rolleriga veel vähem. Riigijuhte huvitab ainult raha saamine ning kõik kõlavad rohe- ja muud jutud on lihtsalt hämamine.

Foto: Peeter Lilleväli

Jaak Eelmets, töötav pensionär:

Ainult altkäe- ja kättemaks on igavesed, muud aga tulevad ja lähevad. Olen Eestis 70 aastat vingerdanud erinevate võimude seadustega ja eks kuidagi vingerdan ka seekord, nii et autoga liikuda saan ja prügikastidest toitu ei otsi.

Foto: Peeter Lilleväli

Ants Talitee, autojuht:

Eks kiristan hambaid ja maksan ära. Aga kõik läheb transpordikulude tõttu kallimaks ja ohus on selles sektoris ka töökohad. Ja pärast toetatakse kogutud rahaga riigiametnikke, kes erinevalt väga paljudest kaaskodanikest ei ela praegugi halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles