NÄDALA KUJU Aljona Kordontšuk

Põhjarannik
Copy
Aljona Kordontšuk.
Aljona Kordontšuk. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Paljusid narvalasi − ja mitte ainult − rõõmustas sel nädalal uudis, et Narva Vanalinna kooli direktoriks saab Aljona Kordontšuk. Arvestades haridusstruktuuri üldist jäikust, on 40aastase Kordontšuki asumine Vanalinna kooli etteotsa kui sõõm värsket õhku, tilgake värsket verd.

Talle omased entusiasm, energia ja kadestusväärne optimism saadavad teda igas ettevõtmises. Pandeemia möllamise aegu avaldas Põhjarannik loo sellest, kui vapralt Aljona ja tema koolipoisist poeg koroonaga võitlesid. Raskes seisundis voodis lamades osales Aljona eesti keele õpetajana veebi teel kooli nõupidamistel. Säärane innukus ja töösse suhtumine kinnitasid taas kord: see inimene on koolis omal kohal.

Peale selle oli Aljona Narva eesti keele maja esimene juht. Tema sõnul on ajast ja arust stereotüüp, nagu poleks Narva energilistele inimestele sobiv koht. Oma elu jooksul on ta ise korduvalt kodulinnast lahkunud ja reisib praegugi palju ringi, ent tuleb ikka ja jälle siia tagasi, olles nõnda narvalastele eeskujuks.

Juba nooruspõlves jalgpallipisikuga nakatunud Kordontšuk elab kaasa Real Madridile, ent see ei takista tal olemast ka oma koduse Narva Transi fänn. Olé, olé, olé, Aljona!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles