ÜKS KÜSIMUS Miks Ida-Viru lasterühmad suurele tantsupeole ei pääse?

Põhjarannik
Copy
Sten Weidebaum.
Sten Weidebaum. Foto: Rene Mitt

Järgmisel suvel toimuvale üldtantsupeole on lasterühmad kaasatud vaid kolmest piirkonnast.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA teabejuht STEN WEIDEBAUM:

Lasterühmi puudutav on seotud tantsupeo traditsiooni kujunemisega üldisemalt. Nimelt on üldtantsupeol alati olnud osalejad eelkõige täiskasvanute tantsurühmad. Seda ütles ka XXI tantsupeo pealavastaja Helena-Mariana Reimann − eesmärk on ju võimaldada üldtantsupeost osa saada nii paljudel täiskasvanute tantsurühmadel kui võimalik.

2025. aasta tantsupeol etendavad erinevad piirkonnad erinevaid rolle ning lavastusgrupi nägemusest lähtudes on lapsi ja noori kaasatud vaid mõnes üksikus piirkonnas.

Laste- ja noorterühmad osalesid eelmisel aastal toimunud noorte tantsupeol. Nägime, et tantsupidu aitas rühmadel vahepeal valitsenud koroonaaja vaikusest üle saada.

Nüüd oleme oma tähelepanu suunanud täiskasvanute tantsurühmadele, et see pidu aitaks ka vahepeal eemale jäänud täiskasvanuid harrastuse juurde tagasi tuua. Eks rahvatants käi põlvkondade kaupa ning kui vanemad tantsivad, võtavad sellest eeskuju ka lapsed. See aitab valdkonnal kesta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles