NÄDALA KUJU Aime Tolga

Põhjarannik
Copy
Aime Tolga.
Aime Tolga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti proviisorite pikaealisuse rekordi omaniku Aime Tolga nimi oli sel nädalal selles auväärses nimekirjas, kellele president Alar Karis annetab Eesti elu paremaks muutmise eest riikliku teenetemärgi.

85aastane vanadaam teeb endiselt Kohtla-Järve apteegis proviisoritööd, mida ta on selles linnas teinud juba 60 aastat. See on kahtlemata erakordne.

Kuidas see on võimalik? Selleks tasub meelde jätta lihtne mõte, mida Aime Tolga läinud suvel Põhjaranniku lugejatele jagas. Teda on aidanud erksana püsida optimistlik meel. "Ei tohi viriseda ega vinguda. Ilus sõna "armastus" aitab alati. Armastada tuleb oma maad, oma rahvast, oma töökaaslasi, oma kalleid lähedasi," ütleb ta.

Tolga räägib, et tuli ilmale ühena kolmikutest tõelise äbarikuna, kaaludes vaid 900 grammi. "Inimene saab sündides kaasa sellise elusädeme, mis annab jõudu ja energiat oma päevade lõpuni. Mina olen saanud kaasa tohutu emaarmastuse ja hoole. Muidu poleks minusugusest äbarikust inimest saanud. Seda armastust tuleb osata jagada. Mulle on seda väga heldelt antud ja ma olen selle eest oma emale väga tänulik," sõnab ta ja meenutab ladinakeelset väljendit "Amor vincit omnia" ehk armastus võidab kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles