KÜSITLUS Kas Kohtla-Järve volikogu otsus loobuda riigi pakutud kahest uuest koolist slaavi kooli säilitamiseks oli põhjendatud?

Copy
Kohtla-Järve slaavi põhikool.
Kohtla-Järve slaavi põhikool. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu lükkas tagasi haridusministeeriumi ettepaneku loovutada Pärna tänaval asuv kinnistu, kus praegu tegutseb slaavi põhikool, et ehitada sinna Järve koolile uus maja. Selle otsuse pärast võib Kohtla-Järve ilma jääda kahest uuest koolimajast, mille ehitamiseks kavatseb ministeerium kulutada 26 miljonit eurot.

Foto: Peeter Lilleväli

ANŽELA BADANOVA, töötu:

Mul on kahetised tunded. Ühelt poolt on praegune koolimaja vana ja varem või hiljem tuleb see sulgeda. Teisalt, kas tasub ehitada sellist kooli nagu Kesklinna kool, kus on puudused, kasutatud odavaid materjale, hulk probleeme, mis hakkasid ilmnema juba poole aasta möödudes? Tean seda oma tuttavate kaudu, kelle lapsed seal õpivad. Võib-olla tasub siiski slaavi põhikool ära remontida?

Foto: Peeter Lilleväli

SVETLANA VOROBEI, noor ema:

Olen sellest kuulnud. Nagu tavaliselt, läheb kõik kuhugi... Halb, et volikogu keeldus, alati on hea, kui linnas tekib midagi uut ja ilusat. Lapsed vajavad tänapäevaseid tingimusi, avarust. Lootsime sellele. Kui veel on aega ümber mõelda, peaksid meie volikogu liikmed kõike kaaluma ja oma otsust muutma.

Tagasi üles