ÜKS KÜSIMUS Mida teeb Sillamäe linn edasi, et tulevikus saaks Kotkaga laevaliini avamine võimalikuks?

Põhjarannik
Copy
Allen Allet.
Allen Allet. Foto: Erakogu

Soomlaste eelmisel nädalal avalikustatud uuring tegi järelduse, et huvi Kotka-Sillamäe laevaliini taasavamiseks pole. See uuring on pälvinud kriitikat ja liini taastamise pooldajad leiavad, et ettevalmistusi tuleks jätkata. Sillamäe linnavalitsuse eelmisel suvel tellitud uuring näitas, et laevaliin vajaks kahelt riigilt toetust kokku seitse miljonit eurot, kuid laekuvat maksutulu arvestades tasuks see ära.

Sillamäe linnavalitsuse arenguosakonna juhataja ALLEN ALLET:

Minu mõte on, et tuleks tegutseda, et viia senisest rohkem kokku Ida-Soome ja Ida-Virumaa ettevõtjaid. Ega nad praegu üksteise tegemistest eriti palju ei tea, kuigi tundub, et ühiseid huvisid peaks olema, eriti nüüd, mil äritegevus Venemaaga on lõppenud. Kui nad hakkavad omavahel rohkem koostööd tegema, siis võidakse üsna kiiresti jõuda ka arusaamiseni, et seda laevaliini on vaja. Seejärel peaks olema juba lihtsam veenda otsustajaid tegutsema.

Kahe riigi ettevõtjate suhete loomiseks on võimalik korraldada infoseminare, ärireise ja mitmeid muid tegevusi. Selleks on Sillamäel plaanis taotleda raha MATAst (maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede).

Tagasi üles