KÜSITLUS Kas mõni õpetaja on teile kogu eluks meelde jäänud?

Copy
Esimene koolipäev. Pilt on illustratiivne
Esimene koolipäev. Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Scanpix
Foto: Matti Kämärä

Zinaida Laas, pensionär:

Minul ei vedanud: mu esimene õpetaja oli kuri, ei armastanud inimesi ega lapsi. Arvan, et just sellepärast pole mulle koolis kunagi meeldinud. Olen sündinud Siberis, lõpetanud seitse klassi ja kohanud ka häid õpetajaid, näiteks meeldis mulle kirjandusõpetaja. Minu tütar on muusikaõpetaja, kuid ei tööta mitte koolis, vaid lasteaias.

Foto: Matti Kämärä

Jelena Nagajeva, maniküürimeister:

Oli küll selline inimene − minu esimene õpetaja Sillamäe koolis Zoja Ivanova, alati range, kuid õiglane. Olen talle oma esimeste kooliaastate eest väga tänulik ja meenutan teda sageli.

Foto: Matti Kämärä

Indrek Metsatalu, juhataja:

Õppisin Kohtla-Nõmme põhikoolis, soovitaksin seda kõigile. Minu hinge jättis jälje algklassiõpetaja. Tema perekonnanimi oli Algnurme, aga eesnimi ei tule praegu meelde. Tänu lahkele ja tähelepanelikule esimesele õpetajale läks mul koolis ka edaspidi kõik hästi.

Foto: Matti Kämärä

Galina Novikova, pensionär:

Mind võib kadestada, sest mul omal ajal õpetajatega vedas. Ei tahaks kedagi esile tooma hakata, sest olen eluteel kohanud palju suurepäraseid õpetajaid: õppisin Kohtla-Järve 2. ja 13. koolis, seejärel Riia tehnikumis ja Tallinna tehnikaülikoolis. Olen saanud põhjaliku ja hea keelteoskuse, tugevad teadmised reaalainetes − kõik see on aidanud mul majandusinseneri eriala omandada. Üht õpetajat siiski nimetaksin − Antonie Laamanni Kohtla-Järve muusikakoolist. Tal oli selja taga rohkelt katsumusi − sõda, vangla, Siber −, kuid sellest hoolimata oli ta laste vastu alati lahke, õrn ja tähelepanelik.

Foto: Matti Kämärä

Jana Kolga, õpetaja:

Minu elu on väga kõvasti mõjutanud Kohtla-Nõmme kooli inglise keele õpetaja Eha Saariste. Ta köitis mind niivõrd, et astun tema jälgedes − töötan praegu Tartu ülikooli Narva kolledžis.

Tagasi üles