NÄDALA KUJU Henri Kaselo

Copy
Henri Kaselo.
Henri Kaselo. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Suure osa oma varasemast töömeheelust Euroopa Parlamendi ruumides veetnud Henri Kaselost on pärast Kohtla-Järve linnapeaks asumist saanud justkui rodeokauboi, kes püüab metsikult kargava härja turjal enne mahaprantsatamist võimalikult kaua püsida.

Lõppev nädal tõi Kaselole hea ja halva uudise. Volikogu pani talle palka juurde, aga samas tuli lauale taas ka umbusaldusavaldus. Juba teine üheksa kuu jooksul.

Kui Kaselot tahaksid sadulast kukutada vaid opositsioonisaadikud, ei oleks tal muretsemiseks suurt põhjust. Aga pahaseid leidub volikogus ka omade seas ja võimuliidu ülekaal volikogus ei ole just üleliia suur. Kohtla-Järve valitsemise tava on näidanud, et kui mõni saadik ei saa selliseid otsuseid, nagu ta tahab, siis võib ta teise leeri poole vaatama hakata. Lisaks tuleb arvestada üürihindade tõstmise tõttu tigedaks saanud linna spordiklubidega, kes suudavad ka kohalikku poliitikat mõjutada.

Seepärast tuleb kauboi Kaselol härja taltsutamiseks nii poliitilist osavust kui ka kavalust kasutada. Vastasel juhul prantsatab ta tolmusele areenile.

Tagasi üles