JUHTKIRI: Abimees valikute tegemisel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019.
Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänases Põhjarannikus ilmub esimene intervjuu sarjast, kus küsimustele vastavad Ida-Virumaa ringkonnas täisnimekirjaga kandideerivate erakondade esinumbrid.

Kõigil erakondadel on just praegu käimas kibe kampaania tegemise aeg. Tore, et kandidaadid on aktiivsed, näitavad end varasemast rohkem avalikel üritustel ja mõned eriti agarad tulevad isegi inimeste koduuste taha oma sõnumit levitama. 

Samas on sotsiaalmeedias eri paikades avaldatud ja jagatud fotode ning poodide ustel või avalikel üritustel valijatele pihkusurutavate pastakate või kalendrite põhjal siiski võimatu aru saada, miks üks või teine kandidaat tahab riigikogusse saada ja mida oma valijate heaks korda saata. Kui vaid seda mitte arvestada, et kalendri põhjal lubatakse märtsi, aprilli, juunit ja teisi kuid ning suve, sügist ja teisi aastaaegu. 

Nagu ka mitmete varasemate riigikogu valimiste eel, võtab Põhjarannik ette nimekirjade esinumbrid ning püüab intervjuu käigus avada nende plaane ja samas uurida ka seda, kuidas on läinud neli aastat tagasi nende erakondade poolt siinsetele valijatele antud lubaduste täitmine.

Usume, et selline intervjuude sari on huvitavam lugemine kui vaid erakondade programmide läbilappamine, mida ilmselt enamik valijatest ei võta vaevaks teha. 

Kuid lisaks aitavad need intervjuud saada paremat pilti riigikogusse pürgijatest. Hea, kui see annab Põhjaranniku lugejatele ka kasulikku mõtteainet otsuste tegemisel, kelle poolt oleks seekord kõige mõistlikum hääletada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles