NÄDALA KUJU − Eduard East

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi vallavolikogu esimees Eduard East.
Jõhvi vallavolikogu esimees Eduard East. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

See on Jõhvis juba vana trikk, et kui antakse sisse volikogu esimehe umbusaldamise avaldus, määrab esimees järgmise istungi sellisele ajale, mis tõenäoliselt on nii mõnelegi saadikule ebamugav. 

Juba teist korda korraldas Eduard East tema umbusaldamise hääletuse istungi teisipäeva hommikul kell 8. Opositsioon teatas, et nemad jäävad tulemata, kuna nende märkusi istungiaja ebasobivuse kohta volikogu esimees ei arvestanud. Koalitsioon kasutas samuti oma õigust istungile mitte ilmuda.

Nii istuski East teisipäeva hommikul üksi pika laua taga, seltsiks vaid trobikond kaameramehi ja ajakirjanikke. Aga sellist ühemeheetendust pole vist siiani üheski Eestimaa volikogus toimunud. East tegi näo, nagu midagi poleks juhtunud, ning avas volikogu istungi, kus ta tegi ettepanekuid iseendale, esitas küsimusi iseendale − ühesõnaga pidas iseendaga volikogu istungit. Loomulikult lükkas volikogu kui üks mees umbusalduse nii vallavanemale kui volikogu esimehele tagasi. "Milleks selline tsirkus?" küsisid ajakirjanikud. Süüdi on opositsioon, olid nii East kui vallavanem Martin Repinski ühel meelel. Publik ootab Jõhvis aga uusi etendusi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles