NÄDALA KUJU − Tarmo Tammiste

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tammiste.
Tarmo Tammiste. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tarmo Tammiste minemaajamisega Narva linnapea ametist lõigatakse läbi ka üks väät, mis on palju aastaid sealse volikogu isepäist võimuseltskonda Eesti keskvõimuga ühendanud.

Et püsida alates 2002. aastast Narva võimuladvikus, on Tammistel tulnud küllap teha üksjagu palju sisemisi kompromisse isikliku minaga. Lõpuks sai ilmselt villand.

Tõenäoliselt oleks tal ka palju rääkida selle kohta, kuidas skandaalirohket ja pidevalt kapo luubi all olevat Narva linna tegelikult on valitsetud: kes on olnud sisulised niiditõmbajad ja milliste meetoditega sellisesse võimupüramiidi aasta-aastalt uus telliseid on laotud. Et asi on juba nii kõvasti üle terve mõistuse läinud, näitab seegi, et Narva valitsejatele pööras selja isegi Keskerakond, kelle kaubamärki on selles linnas pikka aega vastastikuse kasu põhimõttel kasutatud. Mis suunas hakkab Narva võimulaevuke Tammiste-järgsel ajastul loovima? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles