JUHTKIRI: Kui kaua Keskerakond Jõhvis toimuvat talub? (2)

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Paasmäe suutis mõned aastad tagasi tõrjuda Edgar Savisaare tollase soosiku Martin Repinski tõusmise Keskerakonna Ida-Viru piirkonna juhiks. Nüüd oleks aeg viia Keskerakond ära häbiväärsest Jõhvi valla valitsemisest koos Ossipenko leeriga.
Eevi Paasmäe suutis mõned aastad tagasi tõrjuda Edgar Savisaare tollase soosiku Martin Repinski tõusmise Keskerakonna Ida-Viru piirkonna juhiks. Nüüd oleks aeg viia Keskerakond ära häbiväärsest Jõhvi valla valitsemisest koos Ossipenko leeriga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Järjekordne poliitilistel põhjustel toimunud kaadripuhastus Jõhvi vallavalitsuses paneb paratamatult küsima, kuidas praegu võimu külge klammerdunud seltskonda peatada.

Töötajate väljavahetamises pole iseenesest midagi ebatavalist. Võimuvahetuse järel soovivad ikka "piruka" juurde pääsenud tegelased ümbritseda end niinimetatud oma inimestega. Küsimus on eelkõige selles viisis, kuidas seda tehakse ja avalikkusele põhjendatakse. Tegelikult enam isegi ei vaevuta põhjendama, sest ilmselt midagi mõistlikku pole öelda, aga ausalt ei saa ju rääkida.

Jõhvi praeguse võimu tegevuses paistab üha rohkem välja, et oma klikihuvide ja isikliku heaolu kõrval on ülejäänu teisejärguline. Peamine eesmärk on võimul tsementeerida ennast nii sügavale, kui saab, et ei tekiks vähimatki ohtu, kus keegi suudaks võimuvahetust korraldada ning võtta pihust vallaeelarve ja munitsipaalsete ametikohtade jagamise võimaluse.

Kogu selle protsessi käigus on Jõhvi võim mänginud end tragikoomiliseks karikatuuriks. Otsustavalt ajendab samme astuma, et kõikvõimalikele ponnistustele vaatamata pole soovitud koguses vallaelanike armastust seni õnnestunud pälvida, nagu näitasid ka äsjased riigikogu valimised, kus vallavanem Martin Repinski sai Jõhvis vaid veidi üle 300 hääle.

Üheks põhiliseks vastutajaks toimuva eest on Keskerakonna Ida-Viru piirkonna liidrid. Kui kaua te kavatsete vaikides või ümmarguse poliitviisakusega pealt vaadata, kuidas teie erakonna nime määritakse Jõhvis elluviidava poliitikaga? Mismoodi saab vaadata pealt, kuidas Jõhvis tehakse teie erakonna nimel häbiväärseid poliitilisi diile seltskonnaga, kelle liider on mees, kelle firmad tõmbasid naaberlinnast välja miljon eurot kriminaalset tulu ja harrastavad ulatuslikke maksupettusi? Oleks nagu selge sõnavõtu aeg, Eevi Paasmäe, Eve East, Roland Peets, Dmitri Dmitrijev...

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles