Katri Raik: "Keskerakond – käed eemale Jõhvi inimestest!" (2)

Katri Raik
, ametist lahkuva valitsuse siseminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik oma raamatu "Narvale ja Narvast" esitlusel Jõhvi raamatukogus.
Katri Raik oma raamatu "Narvale ja Narvast" esitlusel Jõhvi raamatukogus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi linna tihedad võimuvahetused, mis jätavad mulje, et kord Vestmann all ja Piibeleht peal, kord vastupidi, on eemalolijaid ja vahest ka kohalikke inimesi uinutanud, mis siis ikka tegelikult toimub.

 Viimastel nädalatel on Jõhvis sunnitud oma ametist lahkuma finantsteenistuse juht, vallasekretär, sotsiaalteenuste juht. Survet avaldati ka kohaliku keskraamatukogu juhile, kes lahkumisest keeldus ning seejärel täna hommikul hoopis vallandati. Ellu Blok, Sirli Tammiste, Piia Lipp ja Ingrid Spitz on kohalikus kogukonnas väga tunnustatud inimesed. Näiteks proua Spitzi vallandamisel tuuakse ettekäändeks Jõhvi valla maine rikkumine.

Martin Repinski, Jõhvi valla maine ei ole kunagi nii kehv olnud kui tänaseks ning seda Sinu tegevuste tõttu.

Martin Repinski, Jõhvi valla maine ei ole kunagi nii kehv olnud kui tänaseks ning seda Sinu tegevuste tõttu.

Kõik need ametikohad tuleb uuesti täita, ilmselt täidetakse need Nikolai Ossipenko ja Martin Repinski lähedal seisvate inimestega.

Näiteks selle aasta alguses sai vallalt rahalise toetuse Repinski sõbranna Jekaterina Vassiljeva MTÜ Jõhvi Noorteparlament. Möödunud aastal võeti tööle aga Aleksei Naumkin, kes pidi hakkama "tegelema kõigega". See on juba peapööritus edusammudest, tahaks irooniline olla.

Härrad Ossipenko ja Repinski, töökohad ei ole pelgalt erakonnakaaslastele loodav hüve ja kohalik omavalitsus ei ole kitsefarm. Kohalikud inimesed väärivad paremat ja õnneks ka seisavad oma kodukoha eest. Kitsefarmis sai Repinski petta ja vassida, kuid kultuurile ja kohalikule elule tehtavat kahju pole pärast võimalik heastada.

Ida-Virumaalt riigikokku kandideerinud saadikuna jääb mul üle helistada Keskerakonna esimees Jüri Ratasele kui klassijuhatajale ja kutsuda teda üles omasid korrale kutsuma.

Ida-Virumaalt riigikokku kandideerinud saadikuna jääb mul üle helistada Keskerakonna esimees Jüri Ratasele kui klassijuhatajale ja kutsuda teda üles omasid korrale kutsuma. Ida-Virumaa ja Ida-Virumaa inimesed ei kuulu keskerakondlastele või nende endistele parteikaalaslastel.

Saan üha enam aru neist, kes võimu, kohalikku võimu lausa põlgavad. Ning siis ei ole põhjust imestada, kui inimesed hääletavad valimiskasti juures käimise asemel hoopis jalgadega – Ida-Virumaalt lahkumisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles