Küüditamine Jõhvi moodi (1)

Kaido Kooga
Copy
Kaido Kooga, Jõhvi valla elanik
Kaido Kooga, Jõhvi valla elanik Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Hiljuti meenutasime 70 aastat tagasi toimunud märtsiküüditamist. Küüditamisel oli küüditatutele kannatuste tekitamise kõrval ka teine eesmärk − üldpreventiivne eesmärk, nagu juristid ütlevad.

Küüditamisega tuli külvata hirmu ka nende hulgas, keda ei küüditatud. Kõik pidid teadma, et kui sa avaldad kas või mingit rahulolematust valitseva võimu vastu, võib sindki oodata teekond Siberisse...

Härrad East, Naumkin, Fedorenko ja Seppern, te pole enam minu tuttavad ja ma ei soovi enam teiega mingil kujul suhelda.

Jõhvi vallavanema Martin Repinski puhastusaktsioonil on samasugune üldpreventiivne eesmärk. Ta vabaneb enda arust mittelojaalsetest ametnikest, andes sellega samas märku teistele, et väiksemagi ebalojaalsuse ilmingu korral võib sama saatus oodata igaüht. Vallavanem on Jõhvi vallas loonud tõelise hirmu õhkkonna.

Ja kõik see käib jällegi valla rahakoti arvel. Kui vallavanem soovib luua endale lojaalset ametnikkonda, siis ta võiks seda teha oma isikliku rahakoti arvel. Jõhvi vald pole võimeline tellima jalgpallikeskuse projekti, kuid 100 000 eurot lahkuma sunnitud ametnikele maksta tundub käkiteona.

Mul on valitsevas koalitsioonis mõned tuttavad, olen neid pidanud vähemalt mõistlikeks inimesteks. Kuid kuna nad lasevad vallavanemal niimoodi laamendada, siis ma neid enam mõistlikeks ei pea ja neid enam tunda ei taha. Härrad East, Naumkin, Fedorenko ja Seppern, te pole enam minu tuttavad ja ma ei soovi enam teiega mingil kujul suhelda.

Üks eraldi avalik märkus härra Arthur Seppernile. Valla kultuuri- ja spordikomisjonis surusite te läbi 5000 euro suuruse toetuse Narva poksiklubile kasumit teeniva avaliku poksisõu korraldamiseks. Arusaamatu on, miks peaks vald toetama kasumit teenivat üritust, tegemist ei ole laste poksiturniiriga, ja miks peab toetama Narva poksiklubi nii suure summaga, kui omasid nii kitsilt toetatakse.

Aga Repinskile ütlen lõpetuseks, et Leninil ei olnud siiski õigus ja igast köögitüdrukust ei saa ikkagi ministrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles