JUHTKIRI: Gümnaasiumiülesande lahendamine hindele "kaks"

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve riigigümnaasiumi ehitus on täies hoos, kuid segadust tulevase kooli ümber on veel palju.
Kohtla-Järve riigigümnaasiumi ehitus on täies hoos, kuid segadust tulevase kooli ümber on veel palju. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui kaks kuud tagasi, mil kired Kohtla-Järve loodava riigigümnaasiumi ümber olid haripunktis, ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps, et selgus saabub pärast valimisi. 

Nüüd on valimised möödas ja uus koalitsioongi peaaegu koos, ent ikkagi pole arusaadav, milles siis Kohtla-Järve gümnaasiumireform seisneb. Rajatavale riigigümnaasiumile on lõpuks loodetavasti ka võimekas direktor leitud, ent arusaamatu on, missugust õppeasutust ta juhtima tuleb.

Praegune ja arvatavasti ka järgmine haridus- ja teadusminister Reps ütles teisipäeval ETV saates "Esimene stuudio", et uus riigigümnaasium tuleb täielikult eestikeelse õppega, aga... Ja siis järgnes segane jutt jälle laste erinevast võimekusest jne. Samas saates ütles minister veel, et kõrvuti riigigümnaasiumiga jääb praegusel kujul alles ka eestikeelne Järve gümnaasium, mille remondiks riik raha annab. Kas siis Järve linnaossa jääb kaks eestikeelset gümnaasiumi, üks riiklik ja teine omavalitsuse oma? Mis selle pikaajalisem mõte on? Või on veel mingeid teisi variante? 

Kogu info, mida oleme alates möödunud sügisest kuulnud ministeeriumist Kohtla-Järve gümnaasiumireformi kohta, on olnud äärmiselt heitlik ja vastuoluline. Kurb on aga see, et otsustamist pole kuhugi lükata, gümnaasiumides algavad kohe-kohe vastuvõtuvestlused ning noortel on tarvis oma tuleviku küsimuses otsuseid langetada. Praegu võib küll öelda, et gümnaasiumireformi korraldav ministeerium on Kohtla-Järvel selle ülesande lahendanud hindele "kaks".  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles