Jõhvi sotside häbiväärne sissekukkumine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi sotside käitumine lasteaiatasude küsimuses paneb pärima, milline on poliitiku reaalne vastutus selle eest, kui käitutakse lubatule risti vastupidi.

Iseenesest ei ole lasteaiatasude tõstmises midagi ebatavalist. Kõik ümberringi kallineb ja omavalitsustel tuleb seetõttu ronida ka üha sügavamale oma elanike rahakottidesse, et rohkem eurosid välja õngitseda. Ühel korral võetakse ette ühistranspordi kasutajad, teisel lastega pered. Ebameeldiv, kuid mõistetav.

Ent kui üks erakond toob oma valimisplatvormis ühena vähestest konkreetsetest lubadustest esile, et lasteaiatasude tõstmine on nende seisukohast vastuvõetamatu, ja saab selle lubaduse toel ka võimule ning käitub seejärel risti vastupidi, siis on asi hapumast hapum.

Kas valimisplatvormi kirjutatul ei ole sotsidele mitte mingisugust tähtsust? Kas sinna kirjutatakse kõike, mis pähe tuleb? Eeldame, et mitte. Seetõttu ei oleks tohtinud ka Jõhvi lasteaedade ja nende töötajate palkade olukord mingi üllatusena tulla.

Pädevuse puudust ei tohiks ju olla, arvestades, et Jõhvi sotside liider Tiina Kullamä sai ise vallavalitsuse liikmeks, kes kureerib just sedasama valdkonda.  Seda lubadust välja käies pidid ju olema tehtud ka mingid arvestused. Pugemine selle taha, et pisut rohkem kui aasta jooksul on majanduslik keskkond järsult muutunud, ei ole tõsiseltvõetav.

Jõhvi sotsidel tasub tõsiselt mõelda, kuidas võtta vastutus tekkinud häbiväärse olukorra eest, sest sel moel antakse tugev hoop kogu erakonna mainele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles