Uus ebaõnnestumine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov ning teadus- ja haridusminister Jevgeni Ossinovski sõlmisid möödunud aasta kevadel kokkuleppe, mille kohaselt rajatakse Kohtla-Järvele riigigümnaasium, oli asi justkui otsustatud: riigigümnaasium tuleb Järve linnaossa endisesse auväärsesse, kuid praegu lagunevasse ning nõrgalt kasutatavasse koolihoonesse.

Kohe-kohe pidid algama projekteerimistööd... Ent siis jäi asi kuidagi soiku. Ja nagu selgub minister Ossinovski äsjasest kirjast, tegeles ministeerium ikkagi veel täiendavate arvestuste ja rehkendustega, millest ilmnes, et vanasse koolihoonesse investeerimine pole siiski mõistlik: muinsuskaitse all oleva maja renoveerimine oleks liiga kallis ning tulevase gümnaasiumi jaoks oleks ruumi liiga palju. Tegelikult on üks oluline miinus veel: tulevased gümnasistid elavad koolimajast kaugel.

Tegelikult oli see vanalinna koolihoone seoses riigigümnaasiumiga järjekorras juba teine plaan, mis Kohtla-Järvel läbi kukkus. Esimene oli gümnaasiumi võimalik rajamine TTÜ kolledži kõrvale, ent ministeerium ei saanud kolledžiga kokkuleppele.

Nüüd hakkab kõik justkui otsast peale ning praeguseks on selge, et uut riigigümnaasiumi järgmise aasta 1. septembriks ei avata, nagu eeldasid kõige optimistlikumad prognoosid. Kui aga asjaga piisavalt kiiresti edasi ei minda, võib riik ühel hetkel otsustada, et Kohtla-Järvele polegi tarvidust riigigümnaasiumi rajada, sest Jõhvis sel aastal avatav gümnaasium rahuldaks kogu piirkonna vajaduse. See oleks Kohtla-Järvele ebameeldiv löök ja linn peaks seisma selle eest, et nii ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles