Pargikeskus kui auasi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui juunis otsustas kohus võtta korruptsioonikahtluse tõttu vahi alla Ida-Viru tuntud kinnisvaraarendaja ja munitsipaalpoliitiku Allan Männi ning temaga koos paljudes ettevõtmistest tulest ja veest läbi käinud kunagise maavanema ning Jõhvi vallavalitsuse endise liikme Märt Maritsa, mõjus see halvavalt ka nende seni suurimale äriprojektile − Jõhvi pargikeskuse rajamisele.

Selle juba varem kõvasti kirgi üles kütnud ettevõtmise jätkamise seisukohast oli õnne, et Männil läks mõned kuud varem korda kaasata põhiinvestoriks Eesti tuntud kinnisvaraarendusettevõte EKE Invest, kelle portfellist leiab muu hulgas sellised tuntud objektid nagu näiteks Tornimäe kõrghooned Tallinnas või sanatoorium Tervis Pärnus. Ei ole kahtlust, et tegu on väga tõsiselt võetavate tegijatega nagu muu hulgas teinegi Männi kompanjon Dmitri Drajev, kes on üles ehitanud tuntud poeketi Ehituse ABC.

Ometigi on nendelgi kulunud aega, et toibuda šokist, mida kogu ettevõtmise eestvedaja Allan Männi vahistamine põhjustas, ja kohaneda muutunud olukorraga. Seetõttu on tulevase keskuse asupaik praegu kole tühermaa, mitte vilgas ehitusplats.

Põhjarannik tahab uskuda, et tuntud arendajatele on oma hea nime huvides viia Jõhvi pargikeskuse rajamine lõpuni kavandatud moel. Jõhvi jaoks on tegu elukeskkonda rikastava ja vaba aja veetmise võimalusi mitmekesistava keskusega. Kuid seda juhul, kui kogu ettevõtmine ei piirdu lõpuks vaid ühe järjekordse suure poega ning ülejäänud plaanide kohta laiutatakse käsi, et kahjuks ei tulnud välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles