Viimasele kohale ankurdatud

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui peaks jääma  uskuma eri erakondade poliitikute suust aastaid kõlanud jutte, kuidas Ida-Viru on  majanduse õitsenguks suurepäraste eeldustega piirkond ja nad selle potentsiaali realiseerimisega palehigis tegelevad, siis võiks arvata, et tegu on Tallinna ja Tartu kõrval Eesti põhilise ärikeskusega, mis tõmbab ligi nii töö kui heade palkadega.

Töötukassa regulaarselt avaldatavad arvud registreeritud töötuse kohta kõnelevad hoopis millestki muust. Ida-Virumaa on juba üle 15 aasta olnud Eesti kõige suurema tööpuudusega piirkond. Vaid üürikeseks ajaks on antud seda ebaihaldusväärset punast laternat Valgamaale hoida.

2015. aasta lõpuks on Ida-Viru aga selle näitaja poolest jälle kindlalt viimasele kohale ankurdatud. Kui poliitikutel on põhjust uhkust tunda, et riigis tervikuna on töötuse määr suhteliselt madal − vaid 4,4 protsenti −, siis Ida-Virumaal ronis see taas üle kümne protsenti. Arvestades viimaste aegade negatiivseid suundumusi maakonna põhilistes majandusharudes, nagu põlevkivitööstuses, keemiatööstuses, logistikas või turismis, tasub karta, et olukord läheb pigem kehvemaks kui paremaks.

Seejuures on tähelepanuväärne, et nii kohalikud omavalitsusjuhid kui ka riigikogu Ida-Virumaa toetusrühma liikmed jätab selline sündmuste areng täiesti külmaks või võetaksegi seda kui paratamatut normaalsust.

Rääkige siis valimiste eel sama juttu, et suur tööpuudus ongi see eesmärk, mille poole te elu Ida-Virumaal tahate juhtida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles