Roheline elekter ja puiduturg

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Energia, kes on energia madala hinna tõttu samuti raskustesse sattunud, nagu ka VKG, näeb ühe võimalusena enesetunde parandamiseks hakata elektrijaamades taas puitu põletama, nagu seda mõned aastad tagasi tehti. See annaks ettevõttele ning metsamüüjatele võimaluse lisaraha teenimiseks, kuid idee teeb ettevaatlikuks neid, kes puitu oma tootmises kasutavad.

Mäletame ju hästi, kuidas olukord täiesti ebanormaalseks kiskus. Elektrijaamades aeti ahju tonnide viisi toorest puitu, mille mõttekuses spetsialistid tõsiselt kahtlesid, aga energiakontsern väitis samas, et toodab rohelist energiat. Puidu hinnad löödi sellega lakke ning paljud tootjad sattusid raskustesse. Ebanormaalseks läks ka küttepuude turul. Samuti riigile kuuluv RMK lõpetas Ida-Virumaal elanikele küttepuude müügi, sest peaaegu kõik, mis vähegi lõigati, läks elektrijaama ahju, see muidugi ei jätnud puutumata ka küttepuude turuhinda siin.

Ja muidugi on mure, kas elektritarbijale tähendab selline rohelise energia osakaalu suurenemine ka kopsakamaid elektriarveid.

Peaminister Taavi Rõivas on lubanud, et seekord puiduturgu ei moonutata ning elektriarved ei suurene. Eks saame näha, kas valitsusjuhi sõnadel ka tõepõhi all on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles