Närviline Jõhvi spordielu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Jõhvi spordihalli ehitamine võttis alates plaanimisest kuni teoks tegemiseni aega ligikaudu 30 aastat, siis juba esimeste tegutsemisaastate jooksul on teda ähvardanud nii põlemine kui korduvalt ka uppumine.

Loodetavasti jõuab nüüd tulest ja veest läbi tulnud maakonna esindusspordihoone jaoks kätte ka turvalisem põli. Loomulikult tuleb sellise uue hoonega ühtelugu juhtuvate suurte äparduste põhjused välja selgitada, et neid tulevikus ära hoida.

Kuid üks kaudne põhjus võib olla ka viimastel aastatel toimunud pidev tõmblemine Jõhvi spordielu korraldamisel. Kord võetakse spordihalli haldamine spordikooli käest ära ja luuakse selle jaoks spetsiaalne spordikeskus. Kõigest mõned aastad hiljem mängitakse jälle kõik tagasi ringi.

Jõhvis on mõne aasta jooksul vahetunud juba neli spordielu juhti. Vallavõimude poolt spordi valdkonnas läbiviidavate pidevate ümberkorralduste eesmärgid on jäänud sageli arusaamatuks. Küll aga on selle tagajärjel sageli sündinud pinged spordielu eestvedajatega. See on aina haruldasemaks muutuv inimeste seltskond, kelle entusiasmi peaks kohalik võim igatpidi toetama, aga mitte kustutama üsna tühistel ja ebaselgetel põhjustel. Selle tagajärjel on mitmedki kohalikud spordihinged nüüdseks eri põhjustel kõrvale tõrjutud ja see ei tule kuidagi Jõhvi spordielule kasuks.

Alates esmaspäevast asub Jõhvi spordikooli direktori ametisse Jõhvist pärit, kuid pärast kooli lõpetamist aastaid Hiiumaal töötanud Helen Mast. Talle tasub selles keerukas rollis soovida kannatlikkust ja raudseid närve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles