Rohkem "piiluvaid turvamehi"

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui järjekordselt läheb jutt avalikele korrarikkumistele ja tänavakuritegevusele, siis mainitakse ikka, et tänavatel pole politseid piisavalt märgata. Politsei omakorda ütleb, et tal pole ressurssi igale nurgale korravalvurit panna.

Tänane Põhjarannik kirjutab sellest, kuidas Kohtla-Järve Ahtme linnaosas asuva jäätmepunkti juurde prügi ebaseaduslikult maha panevaid rikkujaid üksteise järel tabatakse ja karistatakse. Ja seda kõike ainult tänu videokaameratele, mis jäätmepunkti juurde ühel hetkel paigaldati.

Mõned aastad tagasi alustas Narva linn videovalve projekti, mille käigus paigaldati linnatänavatele 11 kaamerat, mis ühendati politsei jälgimissüsteemidega. Politseinikelt on selle kohta kuulda vaid kiidusõnu ja hiljuti pöörduti linnavõimude poole, et leida võimalus lisakaamerate paigaldamiseks.

Elu ise näitab, et videokaamerate osa korrarikkujate tabamisel kasvab. Nende abil on avastatud ka meie maakonnas jõhkraid kuritegusid, rääkimata väiksematest rikkumistest. Tänavu veebruaris sai politsei kätte autojuhi, kes oli Narvas alla ajanud lapse ja siis sündmuskohalt põgenenud, just tänu videokaamerate salvestistele, mis kuulusid küll lähedalasuvatele äridele.

Maakonnakeskus Jõhvi on juba aastaid tagasi kavandanud linnatänavatele korralikku videovalvet, kuid siiani pole sest asja saanud. Teadaolevalt on kaameraid paigaldanud ka väiksemad omavalitsused. Peale rikkujate tuvastamise on kaameratel ka ennetav roll. Kui kurikael ikka teab, et tema tegevust võib jäädvustada kaamerasilm, hoiab see ehk ära nii mõnegi seaduserikkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles