Ida-Viru sündmusterohke suvi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koos tänase Põhjarannikuga ilmuv Ida-Virumaa suveajakiri annab põhjaliku ülevaate sel suvel maakonnas toimuvatest sündmustest, mida on veelgi ohtramalt kui varasematel aastatel.

Huvitavate ja omanäoliste festivalide, teatrietenduste, võistluste või muude ürituste korraldamine on üks paremaid viise, kuidas teha mõni piirkond tuntuks ja meelitada seda külastama turiste. Ajal, mil Venemaa turiste jõuab sealse majandussurutise tõttu Ida-Virumaale soovitust vähem, on oluline, et siin hakkaks käima rohkem inimesi mujalt Eestist. Selleks on vaja aga looduslike eelduste kõrval, mida maakonnal on ohtralt pakkuda alates pikkadest liivarandadest kuni põnevate matkaradadeni, ka erakordseid sündmusi.

Põhjaranniku  suveajakirjast hakkab silma, et selliseid eriilmelisi sündmusi jagub nii igasse nädalavahetusse kui ka paljudesse argipäevadesse. Mõnel nädalavahetusel, nagu näiteks 8.-10. juulini, on üritusi aga nii palju, et valiku tegemiseks, kuhu minna, hakka või täringut viskama.

Turistide ligitõmbamise kõrval on suveürituste rohkus tähtis eelkõige kohalikele inimestele. Suve jooksul külastab Ida-Virumaad suurem osa Eesti muusikute koorekihist ja sekka  jõuab siia ka mitmeid välismaa tähti. Ka suveetendusi toimub tänavu maakonnas kaks: nii Kukruse polaarmõisas kui kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel.

Kui idavirulased neid üritusi innukalt külastavad, siis ei rauge ka korraldajate ind ja aasta pärast võetakse ette midagi veelgi enamat.

Alates juunikuust läheb Põhjarannik üle suvisele ilmumisrežiimile, mis tähendab, et ajaleht ilmub kolmel päeval nädalas, kuid teisipäeviti ja neljapäeviti tavapärasest mahukamalt. See võimaldab ajakirjanikel kajastada põhjalikumalt ka suveüritusi ning tuua lugejateni osalejate muljeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles