JUHTKIRI: Kohtla-Järve tulemine Jõhvi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Jõhvis anti sel nädalal esimest korda tõsisemalt märku sellest, kuidas Kohtla-Järve valitsemisstiil on pärast Nikolai Ossipenko võimule jäämist pärast valimisi saabumas ka Jõhvi. See, kuidas otsitud põhjustel vabaneti vallale kuuluva Jõhvi hooldekeskuse juhist, pakkudes seda kohta volikogu opositsionäärist liikmele, on ilmselge märk sellest, et Ossipenko tahab tugevdada oma võimupositsiooni volikogus.

Niina Neglasonil, kes on ju avalikult tauninud kohtlajärvestumist ja kinnitanud, et Jõhvis ei tohi sellist valitsemisstiili lubada, saab oma valijatele aina raskem olema selgitada praeguse võimu selliseid samme. Tema valimisliit võib ju väita, et nemad pole otseselt seotud munitsipaalasutuse juhi väljavahetamisega tegevpoliitiku vastu, kuid Jõhvi Eest! ei saa kaasvastutusest siiski kõrvale põigelda. Võib ennustada, et see on vaid esimene samm ja kui Neglason oma valimisliiduga midagi ette ei võta, jääb tema ülesandeks tulevikus oma valijate ees vaid vabandusi otsida. Juba praegu paistab see valimisliit Ossipenko puudlina.

Kui Seppern ütleb, et talle pole keegi töökoha pakkumise tingimusena ülejooksmisest rääkinud, polegi seda tarvis teha. Hääletades volikogus võimuliidu vastu, hääletaks ta ka oma tulevase tööandja vastu, mis aga võib maksta töökoha. Et poliitikud suudavad vajaduse korral vallaasutuse juhist kiiresti vabaneda, oleme me näinud nii koolijuht Liina Mihkelsoni kui ka nüüd Messurme Pissareva juhtumi näitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles