JUHTKIRI: Seda on Jõhvis väga ammu oodatud

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Et Jõhvi pargikeskuse ehituse starti on nii palju kordi tulnud eri põhjustel edasi lükata, siis ei saa päris 100 protsenti kindel olla, et see märtsis tõepoolest pihta hakkab. Ent mitmete oluliste märkide põhjal näib, et nüüd see siiski sünnib.

Kõige kaalukam neist on põhiomaniku vahetus. Lääne-Viru ettevõtja Elmo Ehrlich ei armasta küll tähelepanu, kuid pole kahtlust selles, et oma ettevõtmistes on ta olnud järjekindel. Paralleelselt alkoholiäriga on ta aastakümnete jooksul näidanud, et tänapäevaste kaubanduskeskustega on edukalt võimalik majandada ka väiksemates Eesti linnades kui pealinn Tallinn.

Jõhvi pargikeskuse puhul on tegu aga enamagi kui kaubanduskeskusega, mida on maakonnakeskusesse, kus kaubanduse areng on viimasel kümnel aastal toppama jäänud, samuti väga vaja. Tänapäevane kino, treeningusaalid, raamatupood ja loodetavasti mitte hiljem kui kolme aasta pärast ka jäähall ja veekeskus on kõik asjad, mida Jõhvi on juba ammu oodanud ning mis tooksid Jõhvi elu juurde ja rikastaksid siinset keskkonda.

Pargikeskuse tühi krunt on praegu nagu välja tõmmatud suure hamba auk Jõhvi pargi servas uute tänapäevaste hoonete − kontserdimaja, lasteaia ja riigigümnaasiumi vahel. Pargikeskuse ehitusega samal ajal peaks rajatama naabrusesse uus staadion ja promenaadid ning loodetavasti viivad Jõhvi poliitikud ellu ka oma põhilise valimislubaduse pargi korrastamise asjus. Seega umbes kolme aasta pärast peaks kogu see piirkond tervikuna olema Jõhvi uhkus. Hoidkem pöialt, et enam mingeid suuri tagasilööke ei tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles