JUHTKIRI: Palgad ei üllata

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Nagu viimastel aastatel ikka, tulevad mai alguses koos pungade puhkemisega avalikuks riigiametnike ja omavalitsustegelaste palgad. Rahandusministeeriumi kodulehel avaldatud palgaandmetest tuleb välja, milline omavalitsus oma tippjuhte kõige heldemalt tasustab.  Kedagi panevad need edetabelid ahhetama ja ka vihastama, teistele on see lihtsalt huvipakkuv rutiinne informatsioon.

Ida-Virumaa omavalitsustegelaste palkades midagi eriti üllatavat välja ei paistnud. Et Kohtla-Järve juhid palgatabeli tipus domineerivad, on loogiline ja ootuspärane. Arvestades, et linnas tõsiseltvõetavat poliitilist konkurentsi pole, võinuks nad vabalt määrata linnapea ja volikogu esimehe kuupalgaks ka 5000 või 6000 eurot. See ei kõigutaks nende positsiooni. Kohtla-Järve juhid kurdavad pidevalt, et meedias neile vähe positiivset tähelepanu pööratakse. Oleksid määranud endale veel kõvema palga, oleksid nad pääsenud mööda ka Tallinna ja Tartu juhtidest ja saanud kuldmedalid kaela. Praegu tuleb leppida lihtsalt kohaga esikolmikus.

Praegune Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar on omavalitsusjuhina suutnud koguda endale sellise kapitali, et võib tõesti ise dikteerida volikogule oma palga suuruse stiilis "võtke või jätke". Alutaguse võttis, nagu mõni jõukas vutiklubi, kes ei hoia rahakotiraudu koomal superstaari soetamisel. Tasub ilmselt ära.

Ainuke suurem küsimus tekkis vaid, kuidas nii suur linn nagu Narva niivõrd madala palga juures linnavalitsusse võimekaid inimesi tööle saab. Kuid küllap tehakse selle kohta peagi "parandusettepanekuid".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles