JUHTKIRI: Linnavalitsus astus lõksu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Punkbändi J.M.K.E. liider Villu Tamme laulis oma kultusloos "Tere, perestroika!": "... kõlab ka keelatud bändide hüüd..." See tähistas bändide keelamise ajastu lõppu. Nüüd, kus sellest laulust on möödas juba üle 30 aasta, tahab Kohtla-Järve tuntuks saada linnana, kus keelatakse rokikontserte.

Valimisteks loodud MTÜ Õige Valik ongi skandaalisugemetega ühendus. Nende silmatorkavamaid väljaastumisi oli aasta alguses, kui Keskerakond tegi oma kohalikust liidrist Valeri Korbist aukodaniku. Farsiks kujunenud volikogu istungil olid publiku seas ka Õige Valiku valjuhäälsed aktivistid ning tagatipuks tõi nende liider Janek Pahka Korbi toolile suure pildi, kus viimast oli kujutatud pühakuna.

Võib arvata, et kui nüüd jõudis linnavalitsuse lauale Õige Valiku taotlus Ahtmes rokikontserdi korraldamiseks, siis hakkasid ametnike pead tööle vaid ühes suunas: kuidas seda ära keelata, sest mine tea, millise provokatsiooniga nad veel seal hakkama saavad. Nii pandigi juristid kirjutama äraütlevat vastust.

Argumendid said pentsikud ja otsitud. Kontserti ei lubata laste mänguväljaku läheduse tõttu. Aga mänguväljak on ka Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures ja see ei takista kuidagi selle kõrval lärmakaid rahvapidusid korraldamast. Keset Ahtme elurajooni on varemgi bändid esinenud.

Keeldumisega astus linnavalitsus neile seatud lõksu. Jääb mulje, et kiusatakse taga poliitilisi vastaseid, et üritusi võivad Kohtla-Järvel korraldada vaid võimuparteile ustavad tegelased. Sotsiaalmeedia kihab.

Äraütleva vastuse kokkuklopsimise asemel võinuks võtta korraldajatega ühendust, selgitada, miks see koht ei sobi, pakkuda muid võimalusi ning näidata, et linnavõim on algatustele aldis ja abivalmis. Nüüd tegi aga Õige Valik linnavalitsusele karjapoisi mati ja sai lisaks ka parimat võimalikku tähelepanu − keelamise katse on vaid vesi korraldaja veskile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles