JUHTKIRI: Nurgakivi kui poliitiline taak

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Aasta tagasi, kui Keskerakond korraldas veidi enne kohalikke valimisi kontserdimaja parklas poliitilise komejandi pealkirjaga "Nurgakivi panek pargikeskusele", kirjutasime juhtkirjas, et kaubandusele ja vaba aja veetmisele mõeldud pargikeskus kipub vägisi muutuma poliitiliseks keskuseks.

Paraku ongi nõnda läinud. Aasta pärast rituaalset nurgakivi panekut ja sõnaloitsude lausumist lõõmavad poliitilised kired selle ehituse ümber endiselt.

Selle olematu keskusega on poliitilisi loorbereid püüdnud Jõhvis lõigata mitmed poliitilised jõud. Kes erilise nahaalsusega, kes tagasihoidlikumalt. Tulemus: siiani keskust pole, isegi nurgakivi pole õnnestunud oma päris kohta asetada.

Selle keskuse rajamise eestvedajat Allan Mändi ei tasu kadestada. Ta on selle suure sihi nimel, millest ilmselgelt oleks kasu ka Jõhvi inimestel, kaotanud  kõvasti aega, energiat, närve, raha ja muu hulgas ka vabaduses veedetud päevi ja kuid.

Ent tagantjärele tarkusena ongi võib-olla tema suurim valearvestus olnud katsed siduda seda suurt ja sugugi mitte lihtsat ettevõtmist liiga tugevasti kohaliku võimuga, olla kahel toolil korraga. Pehmelt öeldes ootamatu oli aasta tagasi tema otsus kandideerida kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas. Nüüd, mil tekkisid probleemid pargikeskuse ehitusloaga, olid kentsakad tema ässituskatsed praegune vallavõim troonilt tõugata samas ise otsustaval hetkel passides.

Ilmselt ta ise ütleb, et sel kõigel pole pargikeskuse rajamisega mingit pistmist − juhuslik kokkulangevus! Aga välja see küll nii ei paista ja kes seda usuks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles