Omavalitsusele rohkem sõnaõigust

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal oleme mitmel korral pidanud kirjutama liikluse korraldamisega seotud probleemidest maakonnas. Tänaseski lehes on lugu sellest, kuidas üks bussifirma on paigaldanud bussijaama peatumist keelava märgi, mida teise ettevõtte bussid eiravad.

Keelavate liiklusmärkide teadlikku eiramist tuleb ette väga sageli isegi tiheda liiklusega piirkondades, näiteks nende puhul, mida on oma hoovidesse paigaldanud ühistud.

Liiklusseaduse järgi on liikluse korraldamine siseministeeriumi ülesanne, kuid mõnikord tundub, et sellega ei tegele keegi. On ju selles valdkonnas esmatähtis eelkõige turvalisus. Kuid missugusest turvalisusest saab rääkida, kui Jõhvi kesklinna parklas käib kahe maaomaniku võitlus nii, et kord seatakse sinna üles betoonist tõkked, siis jälle võetakse maha? Liiklejad on segaduses, turvalisus on vähenenud, ent paistab, et keegi ei sekku.

Sama lugu on mõningate ühistutega, kes piiravad oma territooriumi kivimürakatega seda eelnevalt kooskõlastamata.

Omavalitsusele pole liikluse korraldamises tema territooriumil uues seaduses palju volitusi jäetud. See, et sellega peab tegelema siseministeerium, puudutab politseitööd.

Ent see pole päris õige. Kohalikul omavalitsusel peaks olema rohkem voli sekkuda ja kontrollida liikluskorraldust tema territooriumil. Sest liiklus on otseselt seotud kohaliku elu korraldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles