Rege rauta suvel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rääkides Eesti olude plusspooltest, tuuakse sageli esile vahelduvaid aastaaegu - suvi soe ja talv külm. Ja kuigi peaksime olema harjunud talvel lumetormide ja krõbedate ilmadega kaasnevate "üllatuste" ning ebamugavustega, tabavad need meid sageli ikkagi ebameeldivalt: teed on umbes, koolides on külmapühad, autod ei käivitu, veetorud külmuvad, ühistransport ja post on häiritud, küttepuude varud kahanevad hirmutava kiirusega jne.

Ka selleks nädalaks ennustatakse just meie kandis väga käredat pakast. See tähendab aga, et kindlasti hakkavad korduma need ülalmainitud ja mitmed teisedki probleemid.

Loodetavasti aitab inimestel aga nende karmide oludega hakkama saada eelmise kahe külma ja lumise talve kogemus, ollakse võimalikeks ebameeldivusteks valmis ning teatakse ka paremini, kuhu häda korral abi saamiseks helistada.

Tänasest Põhjarannikustki leiate mõningaid soovitusi, kuidas enda elukorraldust põrgukülma eest kaitsta. Põhireegel on aga see, mida vanarahvaski teadis, et talveks tuleb valmistuda juba suvel. Tihtipeale on aga selleks ettevalmistused seotud kulutustega, olgu tegu siis torustiku soojustuse, autoaku vahetamise või muuga. Ent lahenduse edasilükkamine teadmata kaugusesse tähendab seda, et ühel hetkel oledki hädas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles