Politsei näitab jõudu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis on kaks suuremat rahvalikku püha, kus pidutsetakse tavapärasest suurema hooga. Need on jõulud/aastavahetus ning jaanipäev. Siis on ka reeglina mitu vaba päeva ning inimesed plaanivad sageli oma peopidamised aegsasti ette.

Selge on see, et nendel perioodidel on ka alkoholi tarbimine tavapärasest kõrgem ning sellega seonduvalt kõrgemad ka turvariskid nii liikluses kui avaliku korra osas.

Läbi aastate on politsei nendel perioodidel tugevdanud tööl olevate korrakaitsjate ridu ning teinud mitmesugust ennetustööd. Küll on olnud nii-öelda kaine grupijuhi kampaaniaid, küll jagatud kõiksugu propaganda- ja infomaterjali, rääkimata juba pühade-eelsetest hoiatustest meedias.

Sel aastal otsustati aga esimest korda võtta kasutusele rangemad abinõud. Roolijoodikud pandi kohtuni politsei soolaputkasse ning kohtust nõuti aresti. Küllap on need 17 aresti saanud idavirulast üsna šokis, et nende rõõmsalt alanud jaanipüha nii kurvalt lõppes. Ja küllap on neile lisaks veel suuremas šokis need kuus roolijoodikut, kes 48 tunniks samuti kinni peeti, kuid keda kõrgete promillide tõttu ootab lausa kriminaalasi.

Politsei põhjendab karme meetmeid asjaoluga, et eesmärk on purjus juhid kohe liiklusest eemaldada, sest nad kujutavad endast riski ka pärast tabamist. Ei tea, kas just selle tõttu, kuid igal juhul möödusid need pühad meie maakonnas tõsisemate inimvigastusteta. Ja küllap selles on oma osa ka politsei otsustaval tegutsemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles