Küsitav kiirustamine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Jõhvi linnavalitsus üheksa aastat tagasi Ida-Viru maavalitsuse hoonest vastvalminud kaubanduskeskusesse Tsentraali kolis, põhjendati seda sammu ruumikitsikuse ja kehvade töötingimustega. Oli ka siis muidugi nurinaid stiilis, et linnavalitsusel ikkagi ei sobi aluspesupoega kõrvuti olla, kuid üldiselt oldi rahul. Ehitati ju need ruumid tulevase rentniku soovide järgi.

Nüüd on vallavalitsusel küpsenud kinnisidee igal juhul sellelt pinnalt ära kolida, põhjendades seda sooviga kokku hoida. Selle kinnisidee nimel müüdi ärimees Nikolai Ossipenko firmale maha Uikala prügila aktsiate kontrollpakk 1,2 miljoni euro eest, mis nüüd suuremalt jaolt seltsimajast raekoja tegemisse pannakse.

Maksumaksja raha kokkuhoid on kindlasti tänuväärt asi, ent küsitav on see, kas on ikka mõistlik kolida aastaks ajutisele pinnale, et siis jälle kolida. Abivallavanema Eduard Rae hinnangul läheb kolimine endise kodakondsus- ja migratsiooniameti ruumidesse maksma ligi 20 000 eurot... Et siis aasta pärast uuesti kolida. Lisaks harjumatus ja segadus inimestele, stress ning võimalikud töötõrked ametnikele.

Küsimus on põhjendatud seda enam, et praeguste ruumide omanik on valmis läbi rääkima vallavalitsuse jätkamise tingimuste üle. Siin on vallal praegu jõupositsioon, sest rendipindadest puudust linnas pole, pigem on rentnike puudus. Seda enam, et spetsiaalselt omavalitsuse jaoks ehitatud ruumid seavad omakorda kitsendusi järgmise rentniku leidmisel.

Kogu seda vaidlust kõrvalt vaadates jääb mulje, et vallavalitsus vallavanem Tauno Võhmari näol on otsuse ajutiseks kolimiseks juba langetanud ning loodab lasta volikogul see septembris lihtsalt ära vormistada. Avalikkusele ning ka mitmele volikogu liikmele on aga selline samm üsna raskesti mõistetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles