Pussy Riot Ida-Virumaal

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa punkbändi kohtuotsusega seonduv on viimastel nädalatel olnud kahtlemata rahvusvaheline number üks uudis, mida on kritiseerinud inimõiguslased, lääne poliitikud, popstaarid ning muud tuntud tegelased ja organisatsioonid.

Eile levis üle Eesti kulutulena uudis, et riigikogu liige Juku-Kalle Raid kavatseb Hermanni kindluse seinale vinnata hiigelplagu, et vastaskaldalt oleks hästi näha, kuidas meelsusvangideks nimetatud neidudele siin vabadust nõutakse.

Ent ootamatult närviliselt sekkusid eile asjasse Narva linnavõimud. Linnapea kohusetäitja Aleksandr Ljudvig pöördus ERRi venekeelse portaali teatel lausa muuseumi poole kirjaga, kus teatas, et linnavalitsus distantseerub sellest kohtuasjast. Kuna kindlust haldav Narva muuseum kuulub linnale, tõlgendab linnavalitsus toimuvat kui jõhkrat omavoli, mis on vastuolus linna maine, poliitika ja vaadetega. Ljudvig nõudis, et aktsioon kohe lõpetataks.

Aktsiooni korraldaja Juku-Kalle Raid väitis, et eesmärk on kaitsta sõna- ja arvamusvabadust. Kahjuks ei selgu Narva võimude seisukohast, miks sõnavabaduse kaitsmisele pööratud aktsioon on vastuolus Narva linna poliitika ja vaadetega. Samal ajal, kui näiteks sellesama linnavõimu vaadetega pole vastuolus regulaarsed aktsioonid, kui Narva linnusehoovil seisva Lenini kuju juurde tuuakse lilli ja pärgi, austades nii 20. sajandi ühte verisemat mõrtsukat, kelle kätel on ka narvalaste verd. Igal juhul on huvitav jälgida, milleni antud vaidlus välja viib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles