Korvpallibuum tulekul

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Eesti korvpalliasjatundjad arutlesid, et meistriliiga tänavuse uustulnuka Hito jaoks võiks eesmärk olla vähemalt üks võit põhiturniiri 28st mängust, siis Ida-Viru noored korvpallurid tegid selle asja ära juba esimeses mängus.

Sellega lükati kohe ümber kartus, et esialgu vaid oma kohalikele noortele tuginev meeskond kujuneb eliitseltskonnas peksupoisiks. Südi mänguga teeniti hoopis nii tähelepanu kui ka autoriteeti ja vaevalt, et edaspidi ükski vastane neid mütsiga lööma minna söandab. Mitmel korral Eesti aasta noortetreeneriks valitud Priit Sternhof näitas, et on tõsiseltvõetav korvpallitaktik ka meestemängus.

Muidugi on õnnestunud avamängu järel emotsioonid laes, ent Hito mängijate peale ei tasuks siiski ka üleliia suuri ootusi laduda. Tähtis on, et paljude aastate järel on Ida-Virumaal taas meeskond, kes kuulub Eesti tippliigasse ja see peaks olema väga hea ajend korvpallibuumi puhkemiseks nii harrastajate kui ka pealtvaatajate jaoks. Kui meistriliigas mängivad Ida-Viru jalgpalliklubid suudavad parematel päevadel staadionile meelitada paarsada pealtvaatajat, siis Hito kodumängudele tuleb kaasaelajaid eeldatavasti mitu korda rohkem. Loodetavasti jäävad nad klubile truuks nii võitude kui ka kaotuste järel.

Ühtlasi on Hito näol siinsete suurfirmade jaoks tekkinud ka uus hea väljund, kuhu panustada oma mainekujundusraha. Ida-Virumaale toob see korvpallimeeskond tuntust igal juhul ja kui õnnestub kaasata sinna paar tugevat võõrmängijat, ei ole sugugi võimatu, et mõne aasta pärast on jõukohane ka medaliheitlusse sekkuda. Pealegi on tegu Eesti ühe kõige menukama spordialaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles