Saadikute leigus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvis kütab üksjagu kirgi üles vallavalitsuse algatatud spordielu juhtimise ümberkorraldamine. Ühelt poolt on täiesti loomulik, et vallavõimud tahavad spordi - nagu ka iga teise valdkonna - juhtimist muuta võimalikult efektiivseks.

Ent struktuuri muutmise ja uue "juriidilise keha", Jõhvi spordikeskuse asutamisega seoses tuleks kindlasti pöörata tähelepanu ka sellele, milline on nende ümberkorralduste oodatav mõju. Põhiküsimus peaks olema, kas ja mil moel parandab see maakonnakeskuses võimalusi spordiga tegeleda. Eelnõu seletuskirjast sellele vastust ei leia.

Vallavanem Tauno Võhmaril võib olla õigus, et kõike ei jõua lahti kirjutada ja arutamisele ei ole mõtet ka lõputult aega kulutada. Ent elementaarne analüüs, mis tooks välja muudatuse plussid ja miinused, peaks saadikutel enne otsustamist siiski laual olema.

Samas peaksid ka volikogu liikmed ise märksa aktiivsemad olema. Praegu kujuneb Jõhvis halvaks reegliks, et komisjonid tulevad päev või kaks enne istungit kokku, käivad eelseisva istungi päevakorra läbi ja hääletavad siis üldjuhul just nii, nagu vallavalitsus on välja pakkunud. Kui volikogu annab ise valla asjade üle otsustamises ja uute algatustega väljatulemisel initsiatiivi käest, siis ei ole põhjust süüdistada kedagi teist peale enda.

Kes mäletab näiteks, millal viimati on Jõhvi vallavolikogu esimees mõne idee või seisukohaga avalikkuse ette tulnud? Kui nii edasi läheb, siis võiks varsti mõnel viktoriinil võtta repertuaari küsimuse "Kes on Jõhvi vallavolikogu esimees?".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles